FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku završio Festival muzejske baštine "Najbolji u baštini"

DUBROVNIK, 24. rujna 2005. (Hina) - Dodjelom diploma sudionicima iproglašenjem najboljeg festivalskog projekta, večeras je u Kneževudvoru u Dubrovniku završio 4. međunarodni festival muzejske baštine"Najbolji u baštini", za čijeg je trodnevnog trajanja predstavljeno 20 projekata iz 30 zemalja.
DUBROVNIK, 24. rujna 2005. (Hina) - Dodjelom diploma sudionicima i proglašenjem najboljeg festivalskog projekta, večeras je u Kneževu dvoru u Dubrovniku završio 4. međunarodni festival muzejske baštine "Najbolji u baštini", za čijeg je trodnevnog trajanja predstavljeno 20 projekata iz 30 zemalja.

Priznanje za najbolji projekt i najuspješniju prezentaciju dobio je švedski tim Lars Ake i Everbrand Kenneth, iz Muzeja u gradu Avesta u Švedskoj. Njihov projekt stare čeličane ocijenjen je uspješnim spojem tradicije i zahtjeva suvremene današnjice.

Sažetak projekata s međunarodnog festivala muzejske baštine "Najbolji u baštini" bit će predstavljen u veljači iduće godine u njemačkom gradu Koelnu, na Sajmu muzeja "Klub vrsnoće", koji se održava svake dvije godine.

Tako će Festival "Najbolji u baštini", kao jedini takve vrste u svijetu i kao hrvatski kulturni izvozni proizvod na najbolji mogući način afirmirati i Dubrovnik i Hrvatsku.

Na Festivalu muzejske baštine predstavili su se, uz ostale, izraelski Muzej beduinske kulture, austrijski Muzej folklora, škotska Nacionalna galerija te drugi muzejski centri.

Hrvatsku su predstavili Muzej grada Zagreba i Gradski muzej Varaždin.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH te Međunarodno vijeće muzeja (ICOM), Europa Nostre, UNESCO i Međunarodno udruženje za spomenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙