FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Cijena otvaranja pristupnih pregovora s Hrvatskom

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Popuštajući pred austrijskomucjenom čelnici Europske unije odrekli su se oružja koje su do sadaučinkovito koristili kako bi zemlje kandidate primorali da poštujueuropska načela, piše u četvrtak pariški Le Monde povodom odluke ootvaranju pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom, prenosi BBC.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Popuštajući pred austrijskom ucjenom čelnici Europske unije odrekli su se oružja koje su do sada učinkovito koristili kako bi zemlje kandidate primorali da poštuju europska načela, piše u četvrtak pariški Le Monde povodom odluke o otvaranju pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom, prenosi BBC.

Le Monde napominje da je otvaranje pregovora EU-a s Turskom Austrija uvjetovala otvaranjem pregovora s Hrvatskom. "Popuštajući pred onim što se može nazvati samo ucjenom", čelnici EU-a lišili su se oružja koje su do sada učinkovito koristili kako bi zemlje kandidate naveli da poštuju europska načela, piše list podsjećajući da je EU do sada ustrajavao da prije otvaranja pregovora o pristupu Zagreb Haagu izruči osumnjičene za ratne zločine.

List postavlja pitanje hoće li odluka o otvaranju pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om imati previsoku političku cijenu. "Ako se prema uvjetima za početak pristupnih pregovora Hrvatske ne odnosi ozbiljno, neće u budućnosti biti moguće Srbe radi njihove nespremnosti da izruče političke i vojne vođe bosanskih Srba, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, držati pred vratima Europe", piše list, prenosi BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙