FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Prijavili provalu, pa podijelili "ukradenu" robu

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jeposlovođu i troje radnika trgovine s tehničkom robom koji su lažnoprijavili provalu, međusobno podijelili navodno ukradenu robu, a odosiguravajuće kuće namjeravali naplatiti štetu.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je poslovođu i troje radnika trgovine s tehničkom robom koji su lažno prijavili provalu, međusobno podijelili navodno ukradenu robu, a od osiguravajuće kuće namjeravali naplatiti štetu.

Osumnjičeni su otkriveni uz pomoć telekomunikacijske tvrtke koja je utvrdila da upravo oni međusobno komuniciraju s navodno ukradenim mobitelima.

Prvoosumnjičeni je 31-godišnji poslovođa koji je sredinom rujna prijavio provalu u trgovinu. Nakon očevida on je s troje radnika proveo inventuru, te ih, kako tvrde u policiji, nagovorio da na popis ukradene robe uvrste mobitele i bežične telefone sa skladišta trgovine i koje su međusobno podijelili. Poslovođa je, naime, svakom od radnika dao po jedan ili dva mobitela, a sebi je uzeo nekoliko mobitela i bežičnih telefona.

Popis s navodno ukradenom robom dostavili su potom policiji na osnovu čega su dobili potvrdu da im je u provali počinjena materijalna šteta od oko 60 tisuća kuna koje su namjeravali naplatiti od osiguravajućeg društva. No, policija je u suradnji s telekomunikacijskom tvrtkom doznala da su aktivirana dva navodno ukradena mobitela te da njima svakodnevno komuniciraju poslovođa i njegov zamjenik.

Četvero osumnjičenih jučer je uhićeno, a u njihovim stanovima i automobilima te u skladištu trgovine pronađeni su bežični telefoni, mobiteli i neki drugi tehnički aparati koje su uvrstili na popis ukradene robe.

Nakon kriminalističke obrade svi su pušteni na slobodu, a protiv njih je policija najavila podnošenje kaznene prijave zbog pronevjere, lažnog prijavljivanja i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja na štetu trgovine. Njihov identitet policija nije otkrila, niti je objavila u kojoj trgovini su radili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙