FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: u srpnju rast prometa od maloprodaje za 5,7 posto

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskojje u srpnju je u odnosu na lipanj nominalno porastao za 9,2 posto, arealno za 10 posto, dok je u odnosu na srpanj prošle godine nominalnirast prometa iznosio 5,7 posto, a realni 2 posto.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u srpnju je u odnosu na lipanj nominalno porastao za 9,2 posto, a realno za 10 posto, dok je u odnosu na srpanj prošle godine nominalni rast prometa iznosio 5,7 posto, a realni 2 posto.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci promet od trgovine na malo porastao je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje nominalno za 6,4 posto, a realno za 3 posto.

Promatrano po pretežnoj djelatnosti, porastu prometa od trgovine na malo u srpnju je najviše pridonio 19,7 postotni rast prodaje u trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima, kao i 18,9-postotno povećanje prodaje u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima.

Trgovina na malo motornim gorivima i mazivima i na godišnjoj razini bilježi najveće povećanje prometa, za 24,5 posto.

Značajnije smanjenje prometa na mjesečnoj razini u srpnju se bilježi samo kod prometa u maloprodaji tekstila, odjeće i obuće, i to za 7,1 posto u odnosu na lipanj.

Prema trgovačkim strukama pak na rast ukupnog prometa od trgovine na malo u srpnju u odnosu na prethodni mjesec najviše je utjecalo povećanje prometa od prodaje motocikala i dijelova za 37,8 posto te motornih goriva i maziva za 23,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙