FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USAID i IOM upozorile na alarmantan porast trgovine ljudima na Kosovu

PRIŠTINA,27. rujna 2005.(Hina) - Statistički podaci o trgovini ljudimana Kosovu pokazuju da je stanje alarmantno, izjavio je u ponedjeljak uPrištini direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) KenYamashita , na predstavljanju kampanje za podizanje svijesti o borbiprotiv trgovine ljudima.
PRIŠTINA,27. rujna 2005.(Hina) - Statistički podaci o trgovini ljudima na Kosovu pokazuju da je stanje alarmantno, izjavio je u ponedjeljak u Prištini direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Ken Yamashita , na predstavljanju kampanje za podizanje svijesti o borbi protiv trgovine ljudima.

Broj kosovskih žena, žrtava trgovaca ljudima, dostigao je broj onih koje se dovode iz inozemstva što do sada nije bio slučaj, rečeno je na predstavljanju kampanje.

U izvješću Međunarodne organizacije za migracije (IOM) navodi se kako su žrtve trgovine ljudima na Kosovu stare između 14 i 30 godina, da uglavnom imaju nizak stupanj obrazovanja i da dolaze iz obitelji koje žive u teškom socijalnom stanju.

"Politička situacija, ekonomska stagnacija, neravnopravnost spolova i ograničene mogućnosti migracija dovode do toga da skupine razočaranih ljudi traže puteve kako bi pobjegli iz svojih domova", rekao Enrico Ponziani iz IOM-a.

Kosovski premijer Bajram Kosumi kazao je da su institucije Kosova odlučne boriti se protiv trgovine ljudima i te kako će to postiči podrškom i zaštitom žrtava, ali i kaznenom prgonom onih koji sudjeluju u trgovini bijelim robljem.

Trgovina ljudima s Kosova je poslednjih godina u porastu, rekao je direktor Ureda za dobru vladavinu Habit Hajredini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙