FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZEMUNIK - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Zemuniku Gornjem kod Zadra svečano označio početak izgradnje prve faze istočnog smjera regionalnog sustava vodoopskrbe zadarskog zaleđa. Ovaj sustav vodoopskrbe vrijedan je 160 milijuna kuna, a rok dovršetka je 2008. godina. Njime će biti osigurana vodoopskrba za 20-ak mjesta u zadarskom zaleđu, od Posedarja do Benkovca, a oko 16 tisuća stanovnika napokon će imati vodu. Nakon svečanosti u Zemuniku Gornjem ministri Kalmeta i Čobanković sudjelovali su na svečanosti u Sukošanu kod Zadra kojom je obilježen početak radova na izgradnji magistralnog cjevovoda. Riječ je o investiciji vrijednoj 2,6 milijuna kuna, a investitor je Zadarski vodovod.

PULA - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas je u Puli pozvao istarske ribare da poštuju odluke hrvatske Vlade i time ne prejudiciraju rješenja dok se svi granični sporovi sa Slovenijom formalno-pravno ne riješe. Kirin je novinarima nakon sastanka s istarskim županom Ivanom Jakovčićem izjavio kako Savudrijska vala opterećuje odnose dviju država već duže vrijeme te ako se taj problem ne riješi na razini država, da će onda međunarodna arbitraža stupiti na scenu. Po njegovim riječima, do tada će hrvatska policija provoditi zadaće u dogovoru s Vladom kako bi se izbjegli daljnji incidenti. Komentirajući odnose sa slovenskom policijom, ministar Kirin je rekao kako se sa slovenskim kolegom redovito čuje te kako je suradnja na zavidnoj razini bez obzira na vanjsku politiku dviju zemalja.

ZAGREB - SDP-ov zastupnik Josip Leko ocijenio je danas u Hrvatskom saboru da je Vladin prijedlog zakona o neposrednom izboru gradonačelnika, načelnika i župana "duda varalica" za hrvatske građane. Leko je to kazao u nastavku jučer započete saborske rasprave o Vladinom te HNS-ovom prijedlogu zakona koji regulira neposredni izbor župana, gradonačelnika Grada Zagreba, gradonačelnika i općinskih načelnika. Leko smatra da se građanima treba omogućiti i da neposredno biraju tijela koja bi nadzirala i smjenjivala izabrane lokalne čelnike, a kako bi se, kaže, onemogućilo "tajkunima i bogatašima iz pretvorbe da kupuju one koji se daju kupiti i tako si osiguraju neposredan utjecaj u lokalnoj vlasti". Zastupnici HDZ-a, pak, drže da će Vladin prijedlog, kada ga se doradi u drugom čitanju, spriječiti poslijeizbornu trgovinu i uvažiti želju građana da neposredno biraju vlast u sredinama u kojima žive.

RIJEKA - Od ukupno 1065 kilometara obalne crte na području Primorsko-goranske županije do sada je granica pomorskog dobra određena u duljini od 181,61 kilometra ili 17,05 posto od cjelokupne granice pomorskog dobra u Županiji. Po podacima iz primorsko-goranske županijske uprave, još je 13,37 posto ili 142,5 kilometara obalne crte u postupku određivanja pomorskog dobra, a za preostalih 740,89 kilometara taj postupak treba tek započeti. Postupak utvrđivanja granica pomorskog dobra na lokalitetima koji su opravdani za gospodarsko korištenje kao što su lučka i izvanlučka područja, plaže ili kampovi Županija provodi se oko devet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙