FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anketa Infomedije o prodaji nekretnina stranim državljanima

RIJEKA, 5. listopada 2005. (Hina) - Riječka tvrtka InfoMedia, izdavačoglasnika InfoNekretnine provela je u Istri dvotjedno istraživanje oprodaji nekretnina stranim državljanima pod nazivom "Čije je moje?", apo rezultatima te ankete 74 posto ispitanika u Istri ne slaže se sprodajom nekretnina stranim državljanima.
RIJEKA, 5. listopada 2005. (Hina) - Riječka tvrtka InfoMedia, izdavač oglasnika InfoNekretnine provela je u Istri dvotjedno istraživanje o prodaji nekretnina stranim državljanima pod nazivom "Čije je moje?", a po rezultatima te ankete 74 posto ispitanika u Istri ne slaže se s prodajom nekretnina stranim državljanima.

Po rezultatima ankete, s prodajom nekretnina stranim državljanima slaže se 22 posto osoba. Na isto pitanje odgovor "ne znam" dalo je 1 posto anketiranih.

Iz Infomedije navode da je anketa provedena na uzorku od 800 ispitanika, u sedam istarskih gradova, a završeno je prije tri dana. Na terenu su anketirani stanovnici Pule, Labina i Umaga, a telefonskim putem stanovnici Buzeta, Poreča, Rovinja i Pazina.

Na pitanje bi li prodali nekretninu kada bi im strani državljanin ponudio tri puta više novca od domaćih kupaca potvrdno je odgovorilo 54 posto, a negativno 19 posto osoba. Odgovor "ne znam" dalo je 25 posto anketiranih.

Po anketi, stanovnici Istre najradije bi nekretninu, u slučaju da ju prodaju stranim državljanima, prodali kupcima iz Njemačke (25 posto), zatim Skandinavije (22 posto), Velike Britanije (16 posto), Austrije (16 posto), Italije (12 posto). Ostalim stranim državljanima nekretninu bi prodalo 6 posto Istrana.

Na upit kojim stranim državljanima ne bi željeli prodati svoju nekretninu, 38 posto ispitanika navelo je državljane Slovenije, zatim državljane Italije (22 posto), Srbije i Crne Gore (22 posto) i arapskih zemalja (9 posto), a odgovor "ostalima" dalo je njih 6 posto, navode iz Infomedije.

Prema istraživanju te tvrtke, 58 posto građana u Istri poduprlo bi zakon kojim bi strancima bila onemogućena kupnja nekretnina u Hrvatskoj. Na isto pitanje negativno je odgovorilo 35 posto anketiranih, a odgovor "ne znam" dalo je njih 6 posto.

Slično istraživanje Infomedija planira provesti i u Dalmaciji, Slavoniji, na Kvarneru te u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙