FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD pozdravlja otpočinjanje pristupnih pregovora EU s Hrvatskom

WASHINGTON,5. listopada(Hina) - Glasnogovornik američkog StateDepartmenta izrazio je u utorak potporu otpočinjanju pristupnihpregovora Europske unije s Hrvatskom i upozorio da bi nedostatak punesuradnje Hrvatske s Haškim sudom (ICTY) mogao utjecati na pregovaračkiproces.
WASHINGTON,5. listopada(Hina) - Glasnogovornik američkog State Departmenta izrazio je u utorak potporu otpočinjanju pristupnih pregovora Europske unije s Hrvatskom i upozorio da bi nedostatak pune suradnje Hrvatske s Haškim sudom (ICTY) mogao utjecati na pregovarački proces.

"Pozdravljamo odluku Vijeća (ministara EU) koja traži da puna suradnja Hrvatske s ICTY-jem ostane zahtjev za napredak tijekom cijelog pristupnog procesa", rekao je na konferenciji za novinare glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

McCormack je rekao kako Sjedinjene Države smatraju da "puna suradnja može biti postignuta samo kad Hrvatska uhiti i prebaci Antu Gotovinu u Den Haag".

"Pozdravljamo suglasnost Vijeća da bi sve što je manje od pune suradnje s ICTY-jem u bilo kojoj fazi utjecalo na pregovarački proces", rekao je McCormack.

Kazao je da Hrvatska ima neispunjene obveze prema Haškom sudu i da Sjedinjene Države očekuju "da budu izvršene".

Glasnogovornik State Departmenta je rekao da će SAD "nastaviti podržavati punu integraciju Hrvatske u euroatlantsku zajednicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙