FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki tisak o početku pregovora Hrvatske i EU

WASHINGTON,4. listopada 2005.(Hina) - Vodeći američki listovi donose uutorak vijesti o početku pristupnih pregovora Hrvatske i EU i ističuda je za EU još važnija odluka o otvaranju pregovora s Turskom.
WASHINGTON,4. listopada 2005.(Hina) - Vodeći američki listovi donose u utorak vijesti o početku pristupnih pregovora Hrvatske i EU i ističu da je za EU još važnija odluka o otvaranju pregovora s Turskom.

The Washington Post piše o ulozi Austrije u donošenju pozitivne odluke za Hrvatsku. Navodi se austrijski stav da ukoliko Turska počne pristupne pregovore onda to treba dopustiti i Hrvatskoj. Pozitivnu odluku za Hrvatsku list ocjenjuje "diplomatskom pobjedom Austrije".

The New York Times uz ostalo navodi da je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u ponedjeljak rekla ministrima EU-a da Hrvatska sada u cijelosti surađuje s Haškim sudom, što je bio žestok obrat u odnosu na njezinu ocjenu samo nekoliko dana ranije tijekom posjeta Zagrebu.

List International Herald Tribune piše o pozitivnoj ocjeni Carle del Ponte o suradnji Hrvatske s Haškim sudom i prenosi njezine riječi kojima je odbacila pretpostavke da je popustila pod pritiskom EU-a.

"Nisam osjećala nikakav pritisak. Nakon šest godina u ovom poslu ljudi znaju da ne mogu upotrijebiti pritisak da bi promijenili moje nazore", rekla je ona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙