FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula- Predstavljena njemačka iskustva projekta "Policija u zajednici"

PULA, 4. listopada 2005.(Hina) - U povodu uzvratna posjeta predstavnikapolicijske direkcije grada Hannovera čelnicima istarske Policijskeuprave na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli predstavljen projekt "Policija u zajednici" na kojoj su članovi njemačkogizaslanstva predočili dugogodišnja iskustva u njegovoj primjeni.
PULA, 4. listopada 2005.(Hina) - U povodu uzvratna posjeta predstavnika policijske direkcije grada Hannovera čelnicima istarske Policijske uprave na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli predstavljen projekt "Policija u zajednici" na kojoj su članovi njemačkog izaslanstva predočili dugogodišnja iskustva u njegovoj primjeni.

Načelnik istarske policije Loris Kozlevac izvijestio je novinare kako će taj projekt početi nakon trotjedne vježbe 11 policijskih službenika koji su se dragovoljno javili na tu dužnost.

Do kraja godine, dodao je, u svim policijskim postajama na području PU-a trebala bi djelovati ukupno 44 kontakt-policajca.

"Zajednica mora imati povjerenje u policiju i zato su ti programi vrlo bitni", ustvrdio je načelnik Hannoverske policijske direkcije Helmut Pieper, dodavši kako iskustva hannoverske policije pokazuju da građani traže pomoć od policije i onda kad ona na to zakonski nije obvezatna.

Ustvrdivši kako je suradnja s istarskom policijom na visokoj razini te kako traje više od tri godine, načelnik Pieper je kazao kako se policija u Hannoveru posebno bavi prevencijom nasilja, poglavito u obitelji, te se bori protiv zlouporabe opojnih droga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙