FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikrobi na Arktiku ukazuju na moguć život na Marsu

OSLO, 4. listopada 2005. (Hina/AP) - Mikrobi pronađeni u ledenoj pločiza koju se vjeruje da je stara milijun godina, na udaljenom arktičkomotoku, podupire teoriju o tomu da bi i na Marsu moglo biti života,izvijestili su u utorak znanstvenici Sveučilišta u Oslu.
OSLO, 4. listopada 2005. (Hina/AP) - Mikrobi pronađeni u ledenoj ploči za koju se vjeruje da je stara milijun godina, na udaljenom arktičkom otoku, podupire teoriju o tomu da bi i na Marsu moglo biti života, izvijestili su u utorak znanstvenici Sveučilišta u Oslu.

Međunarodna ekipa znanstvenika pronašla je živuće mikrobe duboko u ledu na udaljenom otočju Svalbard sjeverno od Norveške, jedinog mjesta na Zemlji na kojemu su pronađeni isti minerali kao i na Marsovu asteroidu ALH 84001 pronađenom na Antarktici 1996.

"Otkrili smo mikrobiološku oazu na Svalbardu. To je mjesto na kojemu nismo očekivali tragove života", rekao je profesor Hans E.F. Amundsen sa Sveučilišta u Oslu. Istraživanja na Marsu dokazala su postojanje leda na tom planetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙