FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norveška oporba počinje razgovore o formiranju vlade

OSLO, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Čelnik najveće norveške oporbeneLaburističke stranke Jens Stoltenberg izjavio je u utorak da će setijekom dana sastati sa svojim koalicijskim partnerima i povestirazgovore o sastavu nove vlade, nakon što su izborni rezultatipotvrdili pobjedu oporbe na općim izborima u najbogatijoj državisvijeta.
OSLO, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Čelnik najveće norveške oporbene Laburističke stranke Jens Stoltenberg izjavio je u utorak da će se tijekom dana sastati sa svojim koalicijskim partnerima i povesti razgovore o sastavu nove vlade, nakon što su izborni rezultati potvrdili pobjedu oporbe na općim izborima u najbogatijoj državi svijeta.

Stoltenbergovi laburisti i manjinski koalicijski partneri Socijalistička stranka i Stranka centra osvojili su 88 od 169 mandata u norveškom parlamentu, dovoljno da s vlasti smijene dosadašnju vladajuću koaliciju desnog centra premijera Kjell Magne Bondevika.

"Sretan sam što ću postati premijer, što će mi omogućiti da Norvešku povedem u pravom smjeru", rekao je Stoltenberg za državnu televiziju. Glavna odrednica njegove predizborne kampanje bilo je usmjeravanje više financijskih sredstava na programe društvene skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙