FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norveška: Premijer izvijestio kralja o ostavci

OSLO , 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Norveški premijer Kjell MagneBondevik u utorak je obavijestio kralja Haralda da nakon porazanjegove vlade na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju iponedjeljak, namjerava podnijeti ostavku na svoju dužnost.
OSLO , 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Norveški premijer Kjell Magne Bondevik u utorak je obavijestio kralja Haralda da nakon poraza njegove vlade na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju i ponedjeljak, namjerava podnijeti ostavku na svoju dužnost.

"Premijer Kjell Magne Bondevik obavijestio je kralja Haralda da će njegova vlada sljedeći mjesec podnijeti ostavku", rekao je za France presse Bondevikov osobni savjetnik Oeistein Mjaerum.

Pobjedu na izborima odnijela je Laburistička stranka Jensa Stoltenberga sa saveznicima - Socijalističkom strankom i Strankom centra, dobivši apsolutnu većinu u parlamentu - 88 od 169 mjesta.

"Nova crveno-zelena koalicija, prva u povijesti Norveške, preuzet će vlast nakon što dosadašnja Bondevikova vlada 12. listopada u parlamentu iznese prijedlog proračuna", rekao je Mjaerum.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙