FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljaju se sukobi i napadi u Iraku

BAGDAD , 21. rujna 2005. (Hina/AP) - U eksplozijama bombi u blizinitriju američkih konvoja u Bagdadu i njegovoj blizini u srijedu suozlijeđena dvojica vojnika, izvijestili su američki vojni izvori.
BAGDAD , 21. rujna 2005. (Hina/AP) - U eksplozijama bombi u blizini triju američkih konvoja u Bagdadu i njegovoj blizini u srijedu su ozlijeđena dvojica vojnika, izvijestili su američki vojni izvori.

U najtežem od triju napada, bomba je eksplodirala dok je američki vojni konvoj prolazio područjem Abu Ghraiba u predgrađu Bagdada, pri čemu su dvojica vojnika ozlijeđena, rekao je glasnogovornik američke vojske pukovnik Jamie Davis.

Glasnogovornik iračke policije Mohammed Khayon rekao je da je nakon incidenta američka vojska otvorila vatru, pri čemu je ozlijeđen jedan irački civil. Taj podatak američki pukovnik Davies nije potvrdio.

Još su dvije bombe eksplodirale u srijedu u blizini dvaju američkih konvoja - u jugozapadnom Bagdadu i u području Taji, sjeverno od glavnoga grada, no nije bilo žrtava.

U sukobima s pobunjenicima u Falluji u srijedu su teže ozlijeđena dvojica iračkih vojnika, izvijestili su bolnički izvori. Do sukoba je došlo oko 11 sati po lokalnom vremenu, kada je skupina naoružanih pobunjenika granatama i lakim oružjem napala vojnu patrolu na gradskoj tržnici. U dvadesetminutnoj pucnjavi nije bilo civilnih žrtava.

60 km južno od Bagdada u Mussayabu je u srijedu ozlijeđen jedan policajac kada je patrola naletjela na bombu na cesti, a skupina nepoznatih napadača bacila je ručnu granatu na stan šijitskog klerika Lutfija Rajiha u području Qasima, 30 km južno od Hillaha, pri čemu je on ozlijeđen.

Kazneni sud u južnom iračkom gradu Kutu osudio je na šestomjesečnu zatvorsku kaznu dvadeset pet osoba koje su pokušale ilegalno prijeći granicu. Kod svih su pronađeni afganistanski dokumenti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙