FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: vode Mravinčani i "mladostašice"

ŠIBENIK, 2. listopada 2005. (Hina) - U 3. kolu momčadskog prvenstvaHrvatske što se igra u hotelskom naselju Solaris branitelj naslovaprvaka Mravince-Dalmacijacement je poslije velike i krajnje neizvjesneborbe svladao Rijeku s 4:2 zahvaljujući odličnoj igri Dražena Sermekai Emira Dizdarevića.
ŠIBENIK, 2. listopada 2005. (Hina) - U 3. kolu momčadskog prvenstva Hrvatske što se igra u hotelskom naselju Solaris branitelj naslova prvaka Mravince-Dalmacijacement je poslije velike i krajnje neizvjesne borbe svladao Rijeku s 4:2 zahvaljujući odličnoj igri Dražena Sermeka i Emira Dizdarevića.

Riječka Liburnija odigrala je s probuđenom Požegom tek 3:3, a veliki skok napravila je momčad Osijeka, koja je potopila zagrebački Dalekovod s 5,5:0,5. Neodlučenim rezultatom 3:3 završeni su i mečevi Zagreb-Đakovo Limmont i Split-Goran iz Bibinja. Zbog neparnog broja klubova, slobodna je bila Sloga-Planum iz Borova.

Poredak na ljestvici poslije 3. kola:

Mravince DC 12,5 bodova, Osijek 11,5 , Liburnija 10,5 , Sloga-Planum 8(-), Požega, Rijeka i Zagreb 8, Goran 7,5 , Đakovo-Limmont 5,5(-), Dalekovod 5,5 i Split 5(-) bodova.

U drugom kolu ekipnog prvenstva kod šahistica, na kojem sudjeluje 8 klubova, na rasporedu je bio veliki derbi između Belišće-Metalisa i riječke Lucije. Riječanke su povele pobjedom naše reprezentativke Rajne Šargač, a izjednačila je Mađarica Ildiko Madl, koja je nanijela drugi uzastopni poraz Rumunjki Eleni Cosmi. Partija Medić-Jelica završena je remijem tek u dalekoj topovskoj završnici. Na vrhu se izdvojila zagrebačka Mladost, koja je maksimalnim rezultatom 3:0 nadigrala Delnice. Iznenađenje kola je 2:1 pobjeda Poleta iz Buševca nad riječkom Dragom, a istim omjerom je i Goranka-Allianz iz Ravne Gore svladala ekipu Splita.

Poredak na ljestvici poslije 2. kola:

Mladost 5,5 bodova, Lucija i Goranka-Allianz 4, Belišće-Metalis 3,5, Polet 2,5 , Split 2, Draga 1,5 i Šahovska škola Delnice 1 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙