FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO-ov seminar na otoku Šipanu

DUBROVNIK, , 7. rujna 2005. (Hina) - Na otoku Šipanu u Luci Šipanskojpočeo je s radom četvrti i posljednji ovogodišnji Međunarodni seminaru okviru Ljetne škole "Šipan 2005.", a tema mu je "NATO i jugoistočnaEuropa".
DUBROVNIK, , 7. rujna 2005. (Hina) - Na otoku Šipanu u Luci Šipanskoj počeo je s radom četvrti i posljednji ovogodišnji Međunarodni seminar u okviru Ljetne škole "Šipan 2005.", a tema mu je "NATO i jugoistočna Europa".

Seminar je okupio pedesetak sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Makedonije, Albanije, Slovenije, Nizozemske, Cipra, Ukrajine, Italije, Rusije, Poljske i Dominikanske Republike.

Okupljenima se prigodom otvaranja obratio koordinator NATO-a za jugoistočnu Europu Zsoltan Rabai, koji je, među ostalim, istaknuo da zemlje Jadranske inicijative - Hrvatska, Albanija i Makedonija - čine značajne korake prema približavanju NATO-u, te da je Hrvatskoj glavna i jedina zapreka za punopravno članstvo suradnja s Haškim sudom.

"Ako se ta suradnja ostvari do kraja, Hrvatska bi mogla biti pozvana za pristup NATO-u već na prvom idućem summitu NATO-a", rekao je Rabai.

Hrvatski nacionalni koordinator za suradnju s NATO-om Pjer Šimunović potvrdio je spremnost Hrvatske za ulazak u NATO, kazavši kako je vladin akcijski plan najbolji primjer želje za rješavanje posljednje zapreke na putu Hrvatske u euroatlantske integracije.

Seminar "NATO i jugoistočna Europa" traje do 11. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙