FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Online muzej starih fotografija posjetilo četiri tisuće posjetitelja

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Dva tjedna od kada je predstavljenjavnosti projekt prvog online muzeja starih i odbačenih obiteljskihfotografija posjetilo ga je više od 4000 posjetitelja iz gotovocijeloga svijeta, izvijestili su autori projekta Tamara Ražov i AntonPetrović.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Dva tjedna od kada je predstavljen javnosti projekt prvog online muzeja starih i odbačenih obiteljskih fotografija posjetilo ga je više od 4000 posjetitelja iz gotovo cijeloga svijeta, izvijestili su autori projekta Tamara Ražov i Anton Petrović.

Po ocjeni Marije Tonković, muzejske savjetnice u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, Muzej starih obiteljskih fotografija na webu zaslužuje svaku pohvalu.

"Pokazuje se da se i izvan stručnih krugova izoštrio osjećaj za fotografiju, poglavito za vrijednost naše vlastite građe i njezinu moguću konkurentnost u nekim tematskim sadržajima", izjavila je Tonković.

Iako je uglavnom riječ o privatnim i neobvezatnim slikama, one ipak obogaćuju naše sjećanje estetskim i dokumentarnim sadržajima te bi to kustosi koji se bave poviješću fotografije morali svakako imati u vidu i pratiti kao moguć izvor za obradbu još muzejski neobrađenih razdoblja, dodala je.

Autori projekta ističu kako takav publicitet i posjećenost nisu očekivali.

"Dobivamo pregršt slika i jednostavno ih ne stižemo toliko brzo obraditi i postaviti na naš internetski muzej", dodao je Anton Petrović, idejni začetnik projekta.

Trenutačno posjetitelji mogu vidjeti više od 600 slika smještenih u devet galerija.

Muzej starih obiteljskih fotografija na internetu (www.skarabej.com) jedinstven je projekt kojim se žele sačuvati stare obiteljske fotografije prikupljene iz obiteljskih albuma ili pak one odbačene, pronađene na buvljacima, starim tavanima, u podrumima ili na otpadima u mnogim gradovima i područjima u Europi.

Posebnost toga online muzeja je u tome što u izložbi mogu sudjelovati svi tako da vlastite fotografije iz starih obiteljskih albuma ili odbačene pa pronađene fotografije "podignu" na taj web i podijele sa svima koji ih vole gledati, navode tvorci projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙