FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promjena na čelu Glavnog stožera američke vojske

WASHINGTON,30. rujna 2005.(Hina) - Zrakoplovni general Richard Myerspovukao se u četvrtak s mjesta načelnika Glavnog stožera američkihoružanih snaga a zamijenit će ga general marinaca Peter Pace.
WASHINGTON,30. rujna 2005.(Hina) - Zrakoplovni general Richard Myers povukao se u četvrtak s mjesta načelnika Glavnog stožera američkih oružanih snaga a zamijenit će ga general marinaca Peter Pace.

Na svečanosti održanoj u Fort Myeru blizu Washingtona, predsjednik George W. Bush, koji je prije četiri godine odabrao Myersa za načelnika Glavnog stožera i svog glavnog vojnog savjetnika, odao je priznanje ovom 63-godišnjem generalu za njegovih 40 godina vojne službe.

On je pohvalio njegovu ulogu u planiranju rušenja talibana u Afganistanu i Sadama Huseina u Iraku kao i njegov doprinos okupljanju 90 zemalja koje su poduprle napad na Irak.

Bush je rekao da je Mayers imao ulogu u stvaranju nove vojne strategije za pobjedu u borbi protiv terorizma te pomogao u pripremi za nove izazove 21. stoljeća podržavajući transformaciju NATO-a i preobražaj američke vojske u lakše i ubojitije snage.

General marinaca Peter Pace položio je prisegu kao nasljednik Myersa na mjestu načelnika Glavnog stožera. Pace(59) bio je tri godine Myersov zamjenik pomažući u ratovima u Afganistanu i Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙