FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: više od 1,7 milijuna kućanstava treba pomoć

WASHINGTON, 30. rujna 2005. (Hin/dpa) - Više od 1,7 milijuna kućanstavau SAD-u je zatražilo saveznu pomoć kako bi se ublažile posljedicedvaju uragana koji su razorili američke priobalne države Meksičkogzaljeva, objavila je u četvrtak Američka savezna agencija za saniranjeposljedica izvanrednih stanja (FEMA).
WASHINGTON, 30. rujna 2005. (Hin/dpa) - Više od 1,7 milijuna kućanstava u SAD-u je zatražilo saveznu pomoć kako bi se ublažile posljedice dvaju uragana koji su razorili američke priobalne države Meksičkog zaljeva, objavila je u četvrtak Američka savezna agencija za saniranje posljedica izvanrednih stanja (FEMA).

Kako mnoga kućanstva broje nekoliko ljudi, sveukupan broj onih koji traže pomoć zbog šteta koje su nanijeli uragani Rita i Katrina je veći od navedenog, kazala je Mary Margaret Walker, glasnogovornica FEMA-e. Ta je savezna agencija već isplatila 2,6 milijardi dolara pomoći žrtvama uragana, uključujući 190 milijuna dolara ljudima koje je prošli tjedan pogodio uragan Rita.

Najviše zahtjeva za pomoć, oko 1,5 milijuna, odnosi se na saniranje štete od posljedica uragana Katrina, koji je potopio New Orleans i sravnio priobalje savezne države Mississippi. Zbog Katrine je raseljeno 1,3 milijuna kućanstava i to je najveće kretanje stanovništva u novijoj američkoj povijesti koje se uspoređuje s velikom seobom stanovništva tijekom i poslije Američkog građanskog rata krajem 19. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙