FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bioprognoza za Zagreb od 30. rujna do 3. listopada

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka prognoza za Zagrebsutra, u petak, 30. rujna, bit će relativno nepovoljna, a sljedeća tridana povoljna, no u ponedjeljak navečer očekuje se pogoršanje,priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka prognoza za Zagreb sutra, u petak, 30. rujna, bit će relativno nepovoljna, a sljedeća tri dana povoljna, no u ponedjeljak navečer očekuje se pogoršanje, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba.

Koncentracija peluda korova u zraku je niska. Mjerenjem (29. rujna) NO2, SO2, CO, O3 te lebdećih čestica ocijenjeno je da je zrak zdravstveno dobre kakvoće, a ultraljubičasto zračenje nisko (jačina 3-4).

U petak, 30. rujna, biometeorološka prognoza će biti relativno nepovoljna, a poboljšat će se u tijeku dana. U osoba osjetljivih na vrijeme moguće su smetnje u koncentraciji, glavobolja i loše raspoloženje. Kronični bolesnici mogu osjetiti i tegobe uzrokovane vremenom pa se preporučuje da redovito uzimaju lijekove i izbjegavaju veća tjelesna opterećenja. Astmatičarima se preporučuje oprez ujutro zbog magle.

Za subotu je prognoza relativno povoljna, pa se očekuje dobro raspoloženje, a zbog porasta vlage u zraku i pada tlaka navečer predviđa se prolazno pogoršanje. Kronični bolesnici mogu osjetiti veće teškoće uzrokovane vremenom.

I za nedjelju, 2. listopada, biometeorološka prognoza je relativno povoljna, kao i u ponedjeljak, 3. listopada, kad se očekuje pogoršanje u tijeku dana. To će se nepovoljno odraziti na raspoloženje, moguće su glavobolje i teškoće sa snom. Kronični bolesnici mogu osjetiti i teškoće uzrokovane vremenom, a astmatičari zbog magle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙