FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatska-EU

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Drugi sastanak Zajedničkogparlamentarnog odbora Hrvatska-EU održat će se u utorak i srijedu uEuropskom parlamentu u Bruxellesu, priopćio je u četvrtak Hrvatskisabor.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Drugi sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatska-EU održat će se u utorak i srijedu u Europskom parlamentu u Bruxellesu, priopćio je u četvrtak Hrvatski sabor.

Na dnevnom redu je rasprava o političkoj i ekonomskoj situaciji u RH, te o ispunjavanju političkih kriterija za članstvo u EU. Na sastanku će se razmotriti i perspektive za početak pregovora i razvoj odnosa Zagreba i Bruxellesa, a u okviru rasprave o ispunjavanju političkih kriterija za članstvo govorit će se o reformi pravosuđa i policije, povratku izbjeglica i zaštiti manjinskih prava. Također će se razgovarati o privatizacijskom procesu u Hrvatskoj i regionalnoj suradnji, priopćio je Sabor.

Zajednički parlamentarni odbor utemeljen je slijedom odluke Europskog parlamenta iz ožujka 2004., kojom su izabrani članovi u posebno izaslanstvo za odnose s RH, i slijedom odluke Hrvatskog sabora iz listopada 2004.

Odborom predsjedaju Gordan Jandroković (na slici), predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i Mađar Pál Schmitt iz Europske pučke stranke.

Sastanci Odbora održavaju se dva puta godišnje, naizmjenično u Hrvatskoj i Bruxellesu, a prvi sastanak održan je u Hrvatskom saboru 3. i 4. ožujka 2005.

Na drugom sastanku u Bruxellesu sa strane Europskog parlamenta sudjelovat će 11 zastupnika, uključujući predsjednika Pala Schmitta i dva potpredsjednika - Boruta Pahora i Ceciliu Malmstrom. Sastanku će prisustvovati i Johannes Swoboda, izvjestitelj za Hrvatsku u Odboru za vanjsku politiku EP, te predstavnici Europske komisije i predsjedavajućeg Vijeća ministara EU.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora zastupat će njegov predsjednik Gordan Jandroković, potpredsjednici Neven Mimica i Krešimir Ćosić, te zastupnici Ingrid Antičević Marinović, Frano Matušić, Vesna Pusić, Milorad Pupovac, Antun Vujić, Mario Zubović i Miomir Žužul, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙