FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena ovogodišnja "Voloderska jesen"

VOLODER, 5. rujna 2005. (Hina) - Danas je u obnovljenoj "Starojklijeti" u vinorodnu selu Voloderu najavljen početak tradicionalnemoslavačke berbe grožđa i ovogodišnja, 38., "Voloderska jesen",najveća priredba te vrste u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja će seodržati od 9. do 11. rujna.
VOLODER, 5. rujna 2005. (Hina) - Danas je u obnovljenoj "Staroj klijeti" u vinorodnu selu Voloderu najavljen početak tradicionalne moslavačke berbe grožđa i ovogodišnja, 38., "Voloderska jesen", najveća priredba te vrste u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja će se održati od 9. do 11. rujna.

Glavni pokrovitelj trodnevne priredbe, koja u svojim sadržajnim kulturnim, turističkim i gospodarskim programima okupi i do 10.000 posjetitelja, jest predsjednik Stjepan Mesić.

Županica Marina Lovrić u ulozi pokrovitelja-domaćina isstaknula je da zajedno sa Županijom treba utemeljiti trgovačko društvo koje bi unaprijedilo sadržaj "Voloderske jeseni" i vratilo sjaj moslavačkom vinogradarskom kraju, dijelom uništenu lošom privatizacijom.

Josip Mišković, načelnik općine Popovače, najavio je da će uskoro završiti višegodišnji stečaj nekoć poznate tvrtke "Moslavačkog vinogorja".

Dožupanica Marijana Petir za razvoj, primjerice, autohtone moslavačke vinske sorte škrleta najavila je i županijske poticaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙