FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dzurinda: Hrvatska ispunjava kriterije za početak pregovora

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska je zadovoljila kriterijeza početak pristupnih pregovora s Europskom unijom, rekao jepredsjednik slovačke vlade Mikulas Dzurinda nakon susreta spremijerima zemalja Višegradske skupine, Mađarske, Poljske, Češke iSlovačke, prenio je u srijedu slovački list na engleskom jeziku SlovakSpectator pozivajući se na novinska izvješća.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska je zadovoljila kriterije za početak pristupnih pregovora s Europskom unijom, rekao je predsjednik slovačke vlade Mikulas Dzurinda nakon susreta s premijerima zemalja Višegradske skupine, Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke, prenio je u srijedu slovački list na engleskom jeziku Slovak Spectator pozivajući se na novinska izvješća.

Premijeri Mađarske, Češke, Poljske i Slovačke, Ferenc Gyurcsany, Jiri Paroubek, Marek Belka i Dzurinda, nisu se, međutim, uspjeli složiti u pogledu napretka Hrvatske, te stoga neće uputiti službeno pismo britanskom premijeru Tonyju Blairu i predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, kojim bi pozvali EU da započne pregovore s Hrvatskom, navodi Slovak Spectator na svojim internet stranicama.

Gyurcsany je najavio da će Budimpešta ipak poslati pismo u kojem će podržati otvaranje pregovora s Hrvatskom.

Hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu tijekom posjeta Slovačkoj u ožujku slovački premijer Dzurinda obećao je da će Slovačka nastaviti podupirati hrvatsku kandidaturu za članstvo u EU-u. Dzurinda je jedan od najaktivnijih podržavatelja Hrvatske, napominje Slovak Spectator.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙