FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačkoj prijete prijevremeni izbori

BRATISLAVA, 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Slovačka se u srijedu zajoš jedan korak približila prijevremenim izborima nakon što oslabljenkabinet desnog centra treći dan zaredom nije uspio osigurati dovoljnoglasova za početak zasjedanja parlamenta.
BRATISLAVA, 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Slovačka se u srijedu za još jedan korak približila prijevremenim izborima nakon što oslabljen kabinet desnog centra treći dan zaredom nije uspio osigurati dovoljno glasova za početak zasjedanja parlamenta.

Premijer Mikulaš Dzurinda manjinsku koaliciju vodi gotovo dvije godine, a nove postotke potpore izgubio je kada je početkom mjeseca zbog internih nesuglasica vladu napustio mali koalicijski partner, stranka ANO.

To je potaknulo lijevu i populističku oporbu da apstiniranjem iz parlamenta pokuša dokazati da je reformistička vlada, koja je Slovačku prošle godine uvela u Europsku uniju, izgubila mandat za vlast.

Oporbenim pozivima za prijevremenim izborima nedavno se pridružila i stranka etničkih Mađara, SMK, jedan od Dzurindovih saveznika.

Čelnik SMK-a Bela Bugar novonastalu situaciju smatra neizdrživom i prijevremene izbore očekuje najranije u ožujku ili travnju.

Redovni izbori predviđeni su za rujan 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙