FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: Bozanić na zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupskekonferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjeluje naplenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE)koje se od danas do nedjelje (2. listopada) održava u Rimu, izvijestioje Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjeluje na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) koje se od danas do nedjelje (2. listopada) održava u Rimu, izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Vijeće okuplja predsjednike biskupskih konferencija iz 34 europske zemlje, a kardinal Josip Bozanić je potpredsjednik Vijeća.

Glavna tema zasjedanja je "Drugi vatikanski sabor i Europa". Predsjednici europskih biskupskih konferencija prvi će dan zasjedanja, među ostalim, razgovarati o duhovnim zvanjima, o katehezi - školi - sveučilištu, sredstvima društvene komunikacije, migracijama te o trećem europskom ekumenskom skupu.

U drugom dijelu zasjedanja rasprave će se usredotočiti na neke aktualne teme kao što su nedavno održani Svjetski dan mladih u Koelnu, talijanski referendum o potpomognutoj oplodnji, rasprave u Španjolskoj o obitelji te na rasprave diljem Europe o eutanaziji.

Predmetom rasprave bit će i odnos Crkve i Europske unije te budućnost europskog ujedinjenja nakon francuskog i nizozemskog neprihvaćanja Ustava EU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙