FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP-u odobreno 200 milijuna eura zajma

SPLIT, 28. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskeelektroprivrede Ivan Mravak i predstavnik Međunarodnog konzorcijabanaka Alexander Merwart sa suradnicima potpisali su večeras u Splituu hotelu "Park" Ugovor o 200 milijuna eura zajma koji je taj konzorcijodobrio HEP-u bez Vladina jamstva.
SPLIT, 28. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak i predstavnik Međunarodnog konzorcija banaka Alexander Merwart sa suradnicima potpisali su večeras u Splitu u hotelu "Park" Ugovor o 200 milijuna eura zajma koji je taj konzorcij odobrio HEP-u bez Vladina jamstva.

Predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak izrazio je zadovoljstvo dobivanjem tog zajma koji, kako je ustvrdio, potvrđuje visok rejting i poslovnost Hrvatske elektroprivrede u svijetu jer je zajam odobren bez Vladina jamstva.

Govoreći o uspješnu poslovanju HEP-a prošle i ove godine, ustvrdio je da potrošnja struje raste tri do četiri posto na godinu zbog čega HEP mora graditi nove pogone i širiti se, u što će najvećim dijelom biti uložen taj zajama.

U konzorciju koji je dodijelio taj zajam nalazi se sedam uglednih banaka: Bank-Austria Creditanstalt, Bayerische Landensbank, The Bank of Tokio, Privredna banka Zagreb, Mizuho Corporate Bank, DZ Bank i Erste Steiermaerkische Bank.

Zajam se temelji na načelu po kojem sve te banke imaju ravnopravan status aranžera. Rok otplate je sedam godina, a kamate su u iznosu euribor +0,5. Zajam je odobren namjenski za provedbu investicijskog programa HEP-a od 2005. do 2008., a uložit će se u gradnju novih pogona u Zagrebu snage 100 MW i hidroelektrane u Lešću snage 42 MW, obnovu i proširenje distribucijske i prijenosne mreže te u informatičku i telekomunikacijsku opremu.

Predstavnici Međunarodnog konzorcija banaka Goran Gazivoda, član Uprave Bank-Austria Creditanstalt i član Uprave Privredne banke Zagreb Ivan Gerovac čestitali su HEP-u na uspjesima, istaknuvši da je i taj zajam dokaz visokoga međunarodnog rejtinga i povjerenja Međunarodnog konzorcija banaka u Hrvatsku elektroprivredu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙