FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka odobrila Hrvatskoj PAL zajam od 150 milijuna eura

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Svjetska banka odobrila je u četvrtakHrvatskoj 150 milijuna eura vrijedan Zajam za programsku prilagodbu(PAL) koji će podržati nužne reforme u zemlji, priopćeno je izSvjetske banke.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Svjetska banka odobrila je u četvrtak Hrvatskoj 150 milijuna eura vrijedan Zajam za programsku prilagodbu (PAL) koji će podržati nužne reforme u zemlji, priopćeno je iz Svjetske banke.

Kako je priopćeno, PAL zajam vrijedan 150 milijuna eura (184,9 milijuna američkih dolara) odobrio je Odbor izvršnih direktora Svjetske banke.

Riječ je o prvom od tri PAL zajma predviđena za Hrvatsku u razdoblju od 2005. do 2008. kako bi se zemlji pomoglo u razvoju.

PAL zajam trebao bi pomoći izradi razvojnih strategija za poboljšanje poljoprivrede, infrastrukture, energetike, javne uprave i pravosuđa, što bi sve trebalo Hrvatskoj omogućiti lakši ulazak u Europsku uniju.

"Uspješna integracija u Europsku uniju zahtijeva intenzivne strukturne i institucionalne reforme i PAL podržava hrvatsku Vladu u tim naporima. To je ambiciozna i izazovna agenda, no njezina provedba od vitalnog je značaja želi li Hrvatska poboljšati javni sektor i osigurati poticajnu klimu za privatni sektor", navodi u priopćenju Anand Seth, direktor Svjetske banke za Hrvatsku, Rumunjsku i Bugarsku.

Zahvaljujući gospodarskim i institucionalnim pomacima posljednjih mjeseci, ističe Seth, Svjetska banka uvjerena je da je Hrvatska na pravom putu.

Osim PAL zajma, Svjetska banka u četvrtak je Hrvatskoj odobrila i 85 milijuna američkih dolara zajma (67,8 milijuna eura) za Projekt razvoja obrazovnog sektora (ESDP), priopćila je Banka.

Svjetska banka u Hrvatskoj je od 1993. podržala 27 projekata ukupne vrijednosti 1,55 milijardi američkih dolara i osigurala bespovratna sredstva od više od 20 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙