FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za radove u riječkoj luci već uloženo 13 milijuna dolara zajma Svjetske banke

RIJEKA,28. rujna 2005.(Hina) - Od zajma Svjetske banke za RijekaGateway Projekt, u iznosu od 155 milijuna dolara, odnosno dijela zajmaza modernizaciju i preustroj riječke luke od 55 milijuna dolara dosada je za radove u riječkoj luci utrošeno oko 13 milijuna dolara,istaknuto je danas na konferenciji za novinare u riječkoj Lučkojupravi, održanoj u povodu posjeta predstavnika Svjetske banke.
RIJEKA,28. rujna 2005.(Hina) - Od zajma Svjetske banke za Rijeka Gateway Projekt, u iznosu od 155 milijuna dolara, odnosno dijela zajma za modernizaciju i preustroj riječke luke od 55 milijuna dolara do sada je za radove u riječkoj luci utrošeno oko 13 milijuna dolara, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u riječkoj Lučkoj upravi, održanoj u povodu posjeta predstavnika Svjetske banke.

Predstavnici Svjetske banke u Rijeci će boraviti do 30. rujna, do kada će utvrditi stanje i obaviti nadzor nad provođenjem projekta.

Ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača kazao je da su radovi na prilaznom mostu riječkog lukobrana počeli te da će za 10-ak dana biti poznat izvođač radova na drugoj od ukupno tri faze izgradnje novog putničkog terminala.

Radovi na zgradi putničkog terminala, vrijedni oko 4 milijuna dolara, trebali bi početi u početku 2006. i biti gotovi za oko godinu i pol, a na natječaj se javilo pet ponuditelja.

Predstavnici Svjetske banke ocijenili su da je Rijeka Gateway Projekt značajan za cijeli grad i regiju te da je do sada na tom projektu puno učinjeno. Osim modernizacije i preustroja riječke Luke Rijeka Gateway projektom predviđa se obnova i izgradnja prilaznih prometnica do luke za što će biti utrošeno oko 100 milijuna dolara od ukupna iznosa zajma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙