FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi juriš afričkih imigranata na španjolsku enklavu Melillu

MADRID, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Oko 500 imigranata iz subsaharskeAfrike u utorak navečer krenulo je u novi nasilni prodor prema boljemživotu, nastojeći zaobići ili preskočiti dvostruku metalnu ogradu dugu12 km koja španjolsku afričku enklavu Melillu dijeli od ostatkaMaroka, izvijestila je u srijedu policija.
MADRID, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Oko 500 imigranata iz subsaharske Afrike u utorak navečer krenulo je u novi nasilni prodor prema boljem životu, nastojeći zaobići ili preskočiti dvostruku metalnu ogradu dugu 12 km koja španjolsku afričku enklavu Melillu dijeli od ostatka Maroka, izvijestila je u srijedu policija.

Oko dvije stotine uspjelo ih je prijeći na španjolsku stranu, a u sličnom ih je pokušaju u noći s ponedjeljka na utorak uspjelo još stotinu.

Deset je osoba, među kojima pet Afrikanaca i pet pripadnika civilne garde ozlijeđeno u sukobima koji su izbili u utorak oko 22 sata po mjesnom vremenu. Svi su ranjeni hospitalizirani u Melilli.

Prvi su prodor ilegalni imigranti pokušali u utorak rano ujutro kada su se također sukobili s policijom pri čemu je ranjeno 15 osoba. "Jurišni " napadi na zid nova su imigrantska taktika u pokušaju da se preko Španjolske domognu Europe. Španjolske vlasti namjeravaju na pojedinim mjestima ojačati i povisiti ogradu kako bi posvuda bila visoka šest metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙