FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afrikanaci napali španjolsku enklavu, 15 ranjenih

ZAGREB/MELILLA, 27. rujna 2005. (Hina) - Dvanaest ilegalnih imigranatai šest policajaca ozlijeđeno je u utorak ujutro u sukobu policije s500 Afrikanaca koji su jurišali na dvostruku ogradu koja španjolskuafričku enklavu Melillu dijeli od ostatka Maroka, objavila jepolicija.
ZAGREB/MELILLA, 27. rujna 2005. (Hina) - Dvanaest ilegalnih imigranata i šest policajaca ozlijeđeno je u utorak ujutro u sukobu policije s 500 Afrikanaca koji su jurišali na dvostruku ogradu koja španjolsku afričku enklavu Melillu dijeli od ostatka Maroka, objavila je policija.

Oko stotinu Afrikanaca uspjelo je ući u Melillu gdje policija obavlja njihovu identifikaciju, prenosi španjolski dnevnik el Mundo.

Lakše ozljede zadobilo je 12 imigranata i šest policajaca, dodaje list u internet izdanju.

Prema španjolskim izvorima, imigranti iz subsaharske Afrike pokušavali su od 5 sati ujutro u skupinama od 50 do 100 ljudi prodrijeti u enklavu koja je zidom odijeljena od ostatka Maroka.

Jurišni napadi na zid nova je imigrantska taktika u pokušaju da se preko Španjolske domognu Europe, no sredinom rujna trojica imigranata zadobila su teške ozljede i umrla pri pokušaju.

Španjolska vlada istražuje okolnosti njihove pogibije, a policija odbacuje optužbe o namjernom ranjavanju imigranata. Policija se u odbijanju napada koristi sredstvima za rastjerivanje prosvjednika.

Španjolske vlasti kane mjestimice ojačati i povisiti tu ogradu kako bi posvuda bila visoka šest metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙