FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon dva požara, policija u Parizu istjerala 150 skvotera

PARIZ, 2. rujna 2005. (Hina/dpa) - Nakon dva požara u kojima su učetiri dana poginula 24 afrička imigranta koji su živjeli u dotrajalimzgradama, policija je u petak u Parizu iz dviju zgrada izbacila oko150 skvotera, objavio je radio France Info.
PARIZ, 2. rujna 2005. (Hina/dpa) - Nakon dva požara u kojima su u četiri dana poginula 24 afrička imigranta koji su živjeli u dotrajalim zgradama, policija je u petak u Parizu iz dviju zgrada izbacila oko 150 skvotera, objavio je radio France Info.

Akcija je provedena nakon što je ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy u utorak obećao protjerati bespravno useljene osobe iz zgrada, jer je u posljednjem požaru u napuštenoj zgradi u četvrti Marais poginulo sedam takvih useljenika.

Pariška policija je priopćila da su istjerani bili "osobe bez prava na stanovanje" i da su zgrade bile poznate kao nesigurne.

No načelnik 14. arondismana, u kojem je jedna od zgrada, osudio je policijsku intervenciju. "Ovo je operacija sile u medijske svrhe. Socijalni problemi ne rješavaju se silom", rekao je Pierre Castagnou.

Većina istjeranih skvotera su imigranti iz Malija i Obale Bjelokosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙