FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana Bijela noć u Rimu s više od 500 kulturnih manifestacija

RIM, 18. rujna 2005. (Hina) - Kiša nije zaustavila ni Talijane nimnoštvo stranih turista koji su noć na nedjelju nazvanu Bijelom noćidošli provesti u talijanskoj prijestolnici u kojoj se održavalo oko500 raznih događaja.
RIM, 18. rujna 2005. (Hina) - Kiša nije zaustavila ni Talijane ni mnoštvo stranih turista koji su noć na nedjelju nazvanu Bijelom noći došli provesti u talijanskoj prijestolnici u kojoj se održavalo oko 500 raznih događaja.

Oko milijun ljudi pod kišobranima je provelo Bijelu noć u Rimu a gradonačelnik rima Walter Veletroni je rekao da je bilo i oko 120 tisuća turista, što prevedeno znači desetke milijuna eura u blagajnama grada i trgovaca jer su i sve trgovine u središtu grada cijele noći bile otvorene kao i muzeji, kazališta, galerije itd.

Bijelu noć je na Trgu Campidoglio gdje se nalazi i gradska vijećnica otvorio čuveni glumac, redatelj i komičar, dobitnik Oscara Roberto Benigni, a u nedjelju ujutro je s terase na Pinciju iznad trga del Popolo zatvorili komičari Aldo Giovanni i Jacomo predstavom "Kiša pada, vlada je lupeška", što je talijanska uzrečica da bez obzira što se događa, bez obzira tko vlada, vlast je uvijek kriva za sve.

Šef rimske policije Achile Sera izjavio je u nedjelju da je sve proteklo mirno i vedro unatoč strahovima koji su vladali u nekim krugovima da bi tijekom Bijele noći moglo biti i terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙