FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sardinija postala raj za nove ruske milijardere

RIM, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Talijanski otok Sardinija postao jevrlo cijenjenim odredištem za nove ruske milijardere, bliskepredsjedniku Vladimiru Putinu.
RIM, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Talijanski otok Sardinija postao je vrlo cijenjenim odredištem za nove ruske milijardere, bliske predsjedniku Vladimiru Putinu.

Sam je Putin čari Sardinije otkrio prije dvije godine, boraveći u ljetnoj rezidenciji prebogatog talijanskog premijera Silvija Berlusconija u Portu Rotondu, mjestašcu u kojem mu je sigurnost, uz osobne čuvare, jamčio i jedan brod ruske ratne mornarice.

Otad je cijeli otok postao prvo mjesto na popisu želja ruskih skorojevića, zbog čega su cijene zemljišta otišle u apsurdne visine.

Tako je Berlusconijeva supruga Veronica prodala jednu vilu, koja se nalazi blizu muževljeve, predsjedniku ruske Standard banke Rustamu Tariku za 15 milijuna eura, objavio je tisak.

Predsjednik Gasprom Invest Holdinga Ališer Usamnov iskrcao je čak 35 milijuna eura za vilu talijanskog industrijalca Antonija Merlonija, ustvrdio je časopis Espresso.

Još dva ruska milijardera, za koje tisak tvrdi da su bliski Putinu, ali ih ne imenuje, platila su po 23 milijuna eura svaki za svoju vilu u istom području. Jedna od njih, kaže se u Espressu, pripadala je Berlusconiju.

Na Sardiniji je od početka mjeseca ljetovao i bivši ruski predsjednik Boris Jeljcin, koji je sa ženom Nainom i pratnjom odsjeo u jednoj vili u Porto Rotondu. No u srijedu je vrlo nezgodno pao i slomio bedrenu kost, pa je završio na operaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙