FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN potiče Izraelce i Palestince da poštuju mirovne smjernice

NEW YORK, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti UN-apozvalo je u petak Izraelce i Palestince da poduzmu nove mjere radiispunjenja njihovih obveza u skladu s "mirovnim smjernicama",međunarodnim planom koji predviđa osnivanje palestinske države.
NEW YORK, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti UN-a pozvalo je u petak Izraelce i Palestince da poduzmu nove mjere radi ispunjenja njihovih obveza u skladu s "mirovnim smjernicama", međunarodnim planom koji predviđa osnivanje palestinske države.

Vijeće poziva dvije strane da "poduzmu nove mjere kako bi ispunile obveze prema mirovnim smjernicama i napredovale prema osnivanju neovisne, suverene, demokratske palestinske države koja bi živjela pokraj Izraela u miru i sigurnosti", u izjavi koju je pročitao predsjednik Vijeća veleposlanik Filipina u UN-u Lauri Baja.

Vijeće izražava svoju podršku priopćenju koje je u utorak u New Yorku objavio međunarodni kvartet za Bliski Istok, a koji poziva dvije strane da intenziviraju kontakte radi izvlačenja koristi nakon izraelskog povlačenja iz Gaze.

U tom tekstu međunarodni kvartet je potvrdio da svaki finalni sporazum treba biti postignut pregovorima između strana i da nova palestinska država mora biti "sposobna za život, s teritorijalnom cjelovitosti na Zapadnoj obali i vezom s pojasom Gaze".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙