FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

US Open: Ančić ispao od Djokovića

NEW YORK/ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančićzavršio je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem USOpenu u 2. kolu. Bolji od Ančića je sa 6-3, 5-7, 7-6 (4), 6-3 bio18-godišnji Novak Djoković iz Srbije i Crne Gore.
NEW YORK/ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić završio je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem US Openu u 2. kolu. Bolji od Ančića je sa 6-3, 5-7, 7-6 (4), 6-3 bio 18-godišnji Novak Djoković iz Srbije i Crne Gore.

Ančić je bio veliki favorit u dvoboju protiv mlađega i mnogo slabije rangirnoga igrača, Ančić je 23., a Djoković 97. igrač na ATP ljestvici, no ponovno se pokazalo da mu terenu u Flushing Meadowsu ne odgovaraju.

Ančić je dobro započeo dvoboj, oduzeo je servis Djokoviću za 1-0, ali odmah u sljedećoj igri tu je prednost ispustio. Djoković je uspio napraviti "break" i u drugom Ančićevom servis-gemu u meču, te zatim tu prednost održati do kraja prvoga seta.

Na početku drugoga seta Ančić je kod rezultata 1-1 uspio spasiti "break-loptu", jedinu Djokovićevu u toj dionici igre, dok je svoju prvu i jedinu priliku dočekao i iskoristio pri vodstvu 6-5 za poravnanje u setovima.

Kada je Ančić oduzeo servis Djokoviću na startu trećega seta, te poveo sa 3-0, činilo se da je napokon slomio otpor 18-godišnjaka. Nažalost, uslijedio je pad u njegovoj igri, Djoković je vratio "break" smanjivši na 3-2, da bi kod rezultata 4-4 iskoristio šestu priliku za "break" i vodstvo 5-4. Ančić se još jednom vratio u igru oduzevši servis odmah u sljedećoj igri za 5-5, no u "tie-breaku" snalažljiviji je bio Djoković. Ostvario je "mini-break" odmah na startu i tu minimalnu prednost održao do kraja.

Konačni Ančićev slom dogodio se sredinom četvrtog seta. Prvo kod 2-2 nije iskoristio "break-loptu", da bi u sljedećoj igri izgubio svoj početni udarac. Mladi Djoković je potom mirno priveo meč kraju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙