FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pilić: Ovo je povijesni trenutak

SPLIT, 22. rujna 2005. (Hina) - Mario Ančić i Nikolaj Davidenkootvaraju polufinalni susret Davis Cupa sutra na splitskim Gripama.Ančić i Davidenko igraju u 13.00 sati, a nakon njih na teren izlazeIvan Ljubičić i Mihail Južni.
SPLIT, 22. rujna 2005. (Hina) - Mario Ančić i Nikolaj Davidenko otvaraju polufinalni susret Davis Cupa sutra na splitskim Gripama. Ančić i Davidenko igraju u 13.00 sati, a nakon njih na teren izlaze Ivan Ljubičić i Mihail Južni.

Hrvatski izbornik Nikola Pilić rekao je kako "moramo biti vrlo oprezni i od prvog trenutka igrati bolje nego protiv Rumunjske, jer Rusi su još tvrđi orah". Atmosfera u momčadi i naboj koji je potreban kada se igra za državnu reprezentaciju veoma su jaki, naglasio je Pilić.

"Ovo je povijesni trenutak da postavimo teniski sport veoma visoko", dodao je.

Dolazak Gorana Ivaniševića kao potpore reprezentaciji ocijenio je veoma značajnim zbog same atmosfere i zato što on može pomoći svojim savjetima.

Mario Ančić je istaknuo kako je najvažnije "da mi uđemo puni samopouzdanja". Što se tiče njegova suparnika, Ančić kaže kako Davidenko "super igra ove sezone". "No, Davis Cup je poseban, tu nema pravila. Tu ne igraju brojke i tko je bolje rangiran, nego tko tih nekoliko sati bolje igra", rekao je Ančić. Budući da Davidenko više igra s crte, Ančić kaže da će svoju prigodu tražiti u igri na mreži.

Ivan Ljubičić zadovoljan je atmosferom oko meča, koja je slična kao kada su igrali protiv Rumunjske. "Samo je protivnik drugi, ali nadam se da će rezultat biti isti. Južni je jako opasan na brzoj podlozi. Bit će gusto, ali nadam se pobjedi", izjavio je Ljubo.

Mariju Ančiću savjetuje da igra opušteno i da nema razloga za nervozu, jer ako odigra onako kako zna, favorit je u meču protiv Davidenka.

Polufinale će se, drži Ljubičić, odlučivati u nedjelju. Odlučivat će nijanse, a to može biti publika koja je, kako je rekao, imala veliku ulogu i u pobjedi nad Rumunjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙