FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 14. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader rekao je danas da ocjena Svjetske banke o uvjetima poslovanja u Hrvatskoj nije točna i da će Hrvatska uložiti prosvjed. Sanader je to izjavio na Gospodarskom forumu, tradicionalnom susretu premijera i članova Vlade s gospodarstvenicima na Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu. Hrvatski premijer ovih dana očekuje da tu ocjenu demantira i vodstvo Svjetske banke. Svjetska banka u svom izvješću o uvjetima poslovanja Hrvatsku je svrstala tek na 118. mjesto, čime je Hrvatska najlošije rangirana među istočnoeuropskim zemljama.

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati ustvrdili su danas da Vlada pokušava "disciplinirati sindikate" jer im predstojnik Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović nastoji ograničiti pravo na javno izražavanje kritike i nezadovoljstva. Povod takvoj ocjeni NHS-a je Begovićev odgovor na otvoreno pismo koje je predsjednik NHS-a Krešimir Sever 9. rujna uputio premijeru Ivi Sanaderu u vezi poskupljenja naftnih derivata. Begović u svojem odgovoru optužuje NHS za "demagoški pristup" i "kritizerstvo" izvan legitimnih oblika socijalnog dijaloga.

ZAGREB - Intendantica zagrebačkog Hrvatskoga narodnog kazališta Ana Lederer razriješila je dužnosti pomoćnika intendanta ravnatelja Baleta Dinka Bogdanića i imenovala nacionalnu prvakinju Irenu Pasarić za v.d. pomoćnicu intendantice, ravnateljice Baleta, koja će tu dužnost obavljati do isteka natječaja, priopćeno je iz HNK. Intendantica je dužnosti razriješila i pomoćnicu intendanta, ravnateljicu Drame Sanju Ivić, koja je prethodno stavila svoj mandat na raspolaganje, te ju ponovno imenovala za v.d. pomoćnice intendantice, ravnateljicu Drame do 31. prosinca 2005. Vlada RH imenovala je teatrologinju dr. Anu Lederer za novu intendatnicu zagrebačkog HNK u lipnju ove godine.

ZAGREB - Na dvojicu djelatnika Hrvatskih željeznica jutros oko 10 sati naletio je međunarodni vlak koji se kretao na relaciji Zagreb-Savski Marof, a po prvim podatcima ozlijeđeni su nakon nesreće bili pri svijesti i prevezeni su u bolnicu, izvijestila je zagrebačka policija. U nesreći koja se dogodila kod željezničke postaje Gajnice ozlijeđeni su 28-godišnji i 47-godišnji djelatnik HŽ-a, a prevezeni su u Traumatološku bolnicu i na Sveti Duh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙