FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati.
ZAGREB, 12. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Očevidom je utvrđeno da su požar u subotu u poslovnoj zgradi tvrtke Trius u Jankomiru, u kojoj je bilo uskladišteno i oko 100 tona motornog ulja, izazvala dvojica radnika koji su zavarivali metalne pregrade u skladištu s madracima, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja je dvojicu radnika privela. Prema policijskom izviješću, dok su dvojica radnika (58 i 70 godina) zavarivala pregrade, oko 13 sati, užareni materijal je pao na jedan od uskladištenih madraca i zapalio ga. Nakon neuspješnog pokušaja da sami ugase vatru, radnici su pozvali vatrogasce. Pri gašenju požara lakše su ozlijeđena dvojica vatrogasaca (41 i 34 godine), no zbog opeklina po licu i gutanja dima 41-godišnjak je zadržan na liječenju u Klinici za traumatologiju.

MARIJA BISTRICA - Više od dvadeset tisuća vjernika okupilo se jučer u Mariji Bistrici na 274. zavjetnom hodočašću Grada Zagreba u najveće marijansko svetište u Hrvatskoj. Svetu misu na otvorenom predvodio je kardinal Josip Bozanić koji se zahvalio Zagrepčanima na novcu za popločavanje cesta Križnog puta na marijabistričkoj Kalvariji. Nadbiskup zagrebački u propovijedi je posebni naglasak stavio na potrebu opraštanja među ljudima, a ponovno se osvrnuo i na "slučaj Brezovica", odnosno navodno zlostavljanje štićenika u Caritasovom domu. To je bora duboka zarezana na našemu licu, kazao je i dodao da su "mnogi htjeli Caritas obaviti zadahom nepodnošljive krivnje, a pri tomu su zaboravili koliko je dobra učinio taj isti Caritas".

ZAGREB - Nastavlja se rast kredita banaka pojednim sektorima u Hrvatskoj, posebice stanovništvu, koje se u srpnju zadužilo za novih 1,3 milijarde kuna. Ukupni krediti banaka svim sektorima na kraju srpnja ove godine iznosili su 142,5 milijardi kuna, što je za 22,5 milijardi kuna ili za 18,7 posto nominalno više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, pri čemu krediti stanovništvu bilježe godišnju stopu rasta od 20,9 posto, a poduzećima za oko 12 posto. Po podatcima Hrvatske narodne banke, ukupni su krediti stanovništvu krajem srpnja dosegnuli iznos od 71,1 milijardu kuna, a u odnosu na kraj prošle godine povećani su za 5,8 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙