FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Osumnjičeni Marokanac bit će izručen Španjolskoj

BEOGRAD,22. rujna 2005.(Hina) - Ministar za ljudska i manjinska pravaSrbije i Crne Gore Rasim Ljajić potpisao je u četvrtak rješenje oizručenju Španjolskoj Marokanca Abd El Majid Bouchara, osumnjičenogza terorističke napade u Madridu u ožujku 2004. godine.
BEOGRAD,22. rujna 2005.(Hina) - Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić potpisao je u četvrtak rješenje o izručenju Španjolskoj Marokanca Abd El Majid Bouchara, osumnjičenog za terorističke napade u Madridu u ožujku 2004. godine.

Rješenje o Boucharovom izručenju potpisano je, kako javlja agencija Beta, nakon što je Vrhovni sud Srbije odbio Boucharovu žalbu na odluku Okružnog suda o njegovom izručenju.

Bouchar (22), protiv kojega je raspisana međunarodna tjeralica, osumnjičen je da je pobjegao iz stana u Leganesu, predgrađu Madrida, neposredno prije upada španjolske policije 3. travnja 2004. godine. Prigodom te akcije, da bi izbjegli uhićenje, sedmorica terorista aktivirala su eksploziv, te su sva sedmorica - kao i jedan policajac - poginula.

U terorističkim napadima 11. ožujka 2004. godine u Madridu poginula je 191 osoba, a više od 1500 je ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙