FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pilsel o navodnoj pomoći nekih crkvenih krugova u skrivanju Ante Gotovine

LJUBLJANA,22. rujna(Hina) - Izjave haške tužiteljice Carle del Ponte onavodnom skrivanju generala Gotovine u jednom franjevačkom samostanumogle bi biti povezane s tvrdnjama da je neko vrijeme boravio usamostanu na otoku Krapnju, piše za ljubljanski "Dnevnik" od četvrtkahrvatski novinar Drago Pilsel ali i ocjenjuje da hrvatski biskupivjerojatno više ne podržavaju navodno skrivanje Ante Gotovine ucrkvenim objektima.
LJUBLJANA,22. rujna(Hina) - Izjave haške tužiteljice Carle del Ponte o navodnom skrivanju generala Gotovine u jednom franjevačkom samostanu mogle bi biti povezane s tvrdnjama da je neko vrijeme boravio u samostanu na otoku Krapnju, piše za ljubljanski "Dnevnik" od četvrtka hrvatski novinar Drago Pilsel ali i ocjenjuje da hrvatski biskupi vjerojatno više ne podržavaju navodno skrivanje Ante Gotovine u crkvenim objektima.

"Gotovina se skriva već 4 godine otkako je protiv njega uložena optužnica. Po meni dostupnim podacima Gotovina se jedno vrijeme skrivao u jednom od franjevačkih samostana u Hercegovini, nakon toga u franjevačkom samostanu na Visovcu, a navodi haške tužiteljice mogli bi se odnositi na njegovo skrivanje u franjevačkom samostanu na otoku Krapnju. On spada u franjevačku provinciju svetoga Jerolima sa sjedištem u Zadru koja je podređena šibenskoj biskupiji", piše Pilsel.

"S gvardijanom spomenutog samostana fra Ivanom Lelasom nismo uspjeli uspostaviti kontakt, a po izvorima iz Krapnja Gotovina se tamo skrivao do veljače ove godine. Svakako se tamo više ne nalazi od kada je hrvatska vlada premijera Sanadera počela provoditi takozvani akcijski plan za suradnju sa haškim sudom, u koji je uključena i suradnja s katoličkom crkvom", navodi Pilsel. Budući da su biskupi obećali da će surađivati s vladom, nije vjerojatno da bi posredno i dalje podržavali navodno skrivanje generala Gotovine u crkvenim objektima, ocjenjuje Pilsel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙