FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polufinale Davisova kupa u petak u Splitu

SPLIT, 22. rujna 2005. (Hina) - Polufinalni dvoboj Svjetske skupineDavisova kupa između Hrvatske i Rusije, koji se igra u splitskojdvorani Gripe, otvorit će u petak Mario Ančić i Nikolaj Davidenko, anakon njih igraju Ivan Ljubičić i Mihail Južni.
SPLIT, 22. rujna 2005. (Hina) - Polufinalni dvoboj Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Rusije, koji se igra u splitskoj dvorani Gripe, otvorit će u petak Mario Ančić i Nikolaj Davidenko, a nakon njih igraju Ivan Ljubičić i Mihail Južni.

Ančića očekuje težak posao protiv sedmog igrača svijeta. Davidenko je ove sezone u odličnoj formi, igrao je polufinale Roland Garrosa i četvrtfinale Australian Opena. U ovogodišnjem izdanju Davis Cupa dobio je sva tri pojedinačna meča i bio je junak ruske pobjede u četvrtfinalnom ogledu protiv Francuza. Tada je svladao Mathieua i Gasqueta. No to je bilo na zemlji, a u Splitu se igra na brzoj "greenset" podlozi. U međusodbnim dvobojima Ančić vodi 2-1, ali posljednji meč dobio je Davidenko. Bilo je to prošle godine u St. Poeltenu.

Ljubičić je protiv Južnog dosad igrao samo jednom, prošle godine u Hamburgu (zemlja). Ljubo je tada slavio u tri seta. Južni je za Rusiju ove godine nastupio u tri Davis Cup meča, od toga dva puta u paru. Može se pohvaliti samo jednom pobjedom, kada je u paru sa Safinom svladao Čileance Garciju i Gonzaleza. S druge strane Ljubičić je slavio u posljednjih devet Davis Cup dvoboja, od čega tri puta u paru. Nadamo se da će taj niz nastaviti i u Splitu.

Hrvatski izbornik Nikola Pilić rekao je kako "moramo biti vrlo oprezni i od prvog trenutka igrati bolje nego protiv Rumunjske, jer Rusi su još tvrđi orah". Atmosfera u momčadi i naboj koji je potreban kada se igra za državnu reprezentaciju veoma su jaki, naglasio je Pilić.

"Ovo je povijesni trenutak da postavimo teniski sport veoma visoko", dodao je.

Dolazak Gorana Ivaniševića kao potpore reprezentaciji ocijenio je veoma značajnim zbog same atmosfere i zato što on može pomoći svojim savjetima.

Mario Ančić je istaknuo kako je najvažnije "da mi uđemo puni samopouzdanja". Što se tiče njegova suparnika, Ančić kaže kako Davidenko "super igra ove sezone". "No, Davis Cup je poseban, tu nema pravila. Tu ne igraju brojke i tko je bolje rangiran, nego tko tih nekoliko sati bolje igra", rekao je Ančić. Budući da Davidenko više igra s crte, Ančić kaže da će svoju prigodu tražiti u igri na mreži.

Ivan Ljubičić zadovoljan je atmosferom oko meča, koja je slična kao kada su igrali protiv Rumunjske. "Samo je protivnik drugi, ali nadam se da će rezultat biti isti. Južni je jako opasan na brzoj podlozi. Bit će gusto, ali nadam se pobjedi", izjavio je Ljubo.

Mariju Ančiću savjetuje da igra opušteno i da nema razloga za nervozu, jer ako odigra onako kako zna, favorit je u meču protiv Davidenka.

Polufinale će se, drži Ljubičić, odlučivati u nedjelju. Odlučivat će nijanse, a to može biti publika koja je, kako je rekao, imala veliku ulogu i u pobjedi nad Rumunjima.

U subotu je na rasporedu igra parova. Ančić i Ljubičić susprostavit će se Južnom i Tursunovu. Posljednjeg dana Ljubičić će na Davidenka, a Ančić čeka Južnog. U petak i nedjelju mečevi počinju u 13 sati, a subotu u 14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙