FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Otvoren 2. međunarodni festival arhitekture

DUBROVNIK, 1. rujna 2005. (Hina) - U Kneževu dvoru u Dubrovniku večerasje otvoren međunarodni kongres arhitekata i srodnih struka koji sedrugu godinu za redom održava pod nazivom "Međunarodni festivalarhitekture".
DUBROVNIK, 1. rujna 2005. (Hina) - U Kneževu dvoru u Dubrovniku večeras je otvoren međunarodni kongres arhitekata i srodnih struka koji se drugu godinu za redom održava pod nazivom "Međunarodni festival arhitekture".

Tema ovogodišnjeg skupa je integracija-transformacija kao najprikladniji okvir za istraživanje društvenog i kulturnog konteksta povijesne i suvremene arhitekture, a okupio je 20-ak uglednih europskih i hrvatskih arhitekata.

Među njima su i danski predstavnik na Venecijanskom biennalu Bjarke Ingels, autor zgrade aerodroma i Sveučilišta u Grazu Roger Riewe, nekoliko uglednih španjolskih arhitekata te predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata Saša Randić.

Festival arhitekture osmišljen je kako bi se potaknula svijest i javnosti i vlasti o regionalnom i lokalnom identitetu ali i važnosti kvalitete stoljećima stvaranoga kulturnoga pejsaža.

Organizator ovog festivala je Grad Dubrovnik, a predavanja će se do 4. rujna održavati u tvrđavi Revelin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙