FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matulović-Dropulić:Građevinskim inspektorima povisiti plaće

OPATIJA, 21. rujna 2005.(Hina) - Uskoro će Vladi biti dostavljenprijedlog da se građevinskim inspektorima kojih nedostaje poviseplaće, najavila je danas ministrica zaštite okoliša, prostornoguređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.
OPATIJA, 21. rujna 2005.(Hina) - Uskoro će Vladi biti dostavljen prijedlog da se građevinskim inspektorima kojih nedostaje povise plaće, najavila je danas ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Ministrica Matulović-Dropulić danas je u Opatiji sudjelovala na "Hrvatskom turističkom forumu - Kvaliteta za Hrvatsku 2005." koji je održan uoči dodjele nagrada i priznanja u akciji ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta "Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2005." Ministrica je s hrvatskim gradonačelnicima, načelnicima i županima razgovarala o problematici prostornih planova i zaštiti okoliša.

U prošlih godinu i pol 120 građevinskih inspektora u podružnicama i 18 inspektora u Zagrebu obradili su ukupno 24.126 predmeta, kazala je Matulović-Dropulić te pozvala predstavnike lokalne i područne samouprave da potiču zapošljavanje građevinskih inspektora, a mjerodavnu ministarstvu prijavljuju bespravnu gradnju na svom području.

Ministrica je istaknula da je jedna od glavnih zadaća Vlade što brža izradba prostornih planova kako bi se zaštitio prostor, upozorivši da kasni izradba gradskih i općinskih prostornih planova.

Za kašnjenje u izradbi prostornih planova bilo je razumjevanja zbog lokalnih izbora, no nakon 1. siječnja 2006., kad istječe rok za njihovu izradbu, to se više ne će dopustiti, kazala je Matulović-Dropulić te dodala da je izradba prostornih planova važna i zbog prijeko potrebnih rušenja nekih građevina jer se ne mogu uklopiti u prostorni plan područja na kojem su izgrađene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙