FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građanska inicijativa "Matija Gubec" prosvjedovala protiv zabrane javnog okupljanja

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Šezdesetak predstavnika Građanskeinicijative "Matije Gubec" - otpor prostoru političke diskrecijeprosvjedovalo je danas u Radićevoj ulici tražeći izmjenu Zakona kojizabranjuje javno okupljanje građana najmanje 100 metara od objekataHrvatskog sabora, Vlade, Predsjednika Republike i Ustavnog suda.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Šezdesetak predstavnika Građanske inicijative "Matije Gubec" - otpor prostoru političke diskrecije prosvjedovalo je danas u Radićevoj ulici tražeći izmjenu Zakona koji zabranjuje javno okupljanje građana najmanje 100 metara od objekata Hrvatskog sabora, Vlade, Predsjednika Republike i Ustavnog suda.

Mirni prosvjed trajao je pola sata, pokušali su se probiti do Markova trga, ali im je policija objasnila da im to neće dozvoliti jer bi na taj način prekršili Zakon.

Prosvjednicima su podršku dali zastupnici SDP-a i IDS-a.

Damir Kajin (IDS) uz ostalo im je rekao da su na pogrešnoj adresi, jer su trebali ići ispred sindikata koji su za jednu neustavnu odredbu 'prodali' Trg sv. Marka, na kojemu su jedino mogli progovoriti.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je bio među prosvjednicima odgovorio je da njegov sindikat nije sudjelovao ni u kakvoj trgovini i da je bio protiv zabrane prosvjedovanja na Markovom trgu.

Građanska inicijativa "Matija Gubec" - otpor prostoru političke diskrecije najavila je da će prosvjede održavati svakog prvog dana zasjedanja Hrvatskog sabora sve dok taj Zakon ne bude izmijenjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙