FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci organizirali posjet palestinskih zapovjednika evakuiranim židovskim naseljima

JERUZALEM , 5. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski vojni dužnosniciorganizirali su u ponedjeljak za palestinske vojne zapovjednike posjetevakuiranim židovskim naseljima u Gazi, u sklopu priprema za predajuenklave idući tjedan, izvijestili su u ponedjeljak izraelski vojniizvori.
JERUZALEM , 5. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski vojni dužnosnici organizirali su u ponedjeljak za palestinske vojne zapovjednike posjet evakuiranim židovskim naseljima u Gazi, u sklopu priprema za predaju enklave idući tjedan, izvijestili su u ponedjeljak izraelski vojni izvori.

Cilj posjeta bio je omogućiti Palestincima planiranje razmještaja njihovih snaga sigurnosti i preuzimanje područja nakon povlačenja izraelske vojske iz naselja, izvijestili su isti izvori.

Izraelci su iz 21 naselja u pojasu Gaze prošli mjesec evakuirali svih 8.500 stanovnika iz tog područja te su počeli s rušenjem kuća u skladu s planom premijera Ariela Sharona.

Izraelci i Palestinci dogovorili su se oko nekih aspekata izraelskog povlačenja. Izraelci bi povlačenje trebali okončati do 15. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙