FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi internetski muzej starih obiteljskih fotografija

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Na internetskoj adresi www.skarabej.comjavnosti je predstavljen Projekt prvog Internet muzeja starih iodbačenih obiteljskih fotografija, kojega su osmislili i oživotvoriliTamara Ražov i Anton Petrović, izvijestili su danas iz kulturnogprojekta Skarabej.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Na internetskoj adresi www.skarabej.com javnosti je predstavljen Projekt prvog Internet muzeja starih i odbačenih obiteljskih fotografija, kojega su osmislili i oživotvorili Tamara Ražov i Anton Petrović, izvijestili su danas iz kulturnog projekta Skarabej.

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se žele sačuvati stare obiteljske fotografije prikupljene iz obiteljskih albuma ili pak one odbačene, pronađene na buvljacima, starim tavanima, u podrumima ili na otpadima u Zagrebu, Pragu, Travniku, Subotici i drugim gradovima.

Želimo stvoriti arhiv sjećanja na nepoznate ljude i događaje i učiniti ih pristupačnim svima koji to žele, kazali su tvorci te ideje. Dodali su da su inspirirani onim što ljudi bacaju, zaboravljaju i što se čini nevažnim.

Posebnost tog Internet muzeja je u tome što u izložbi mogu sudjelovati svi na način da vlastite fotografije iz starih obiteljskih albuma ili odbačene, pa pronađene fotografije postave na tu Internet stranicu.

Inače, skarabej (lat.Scarabeus) je vrsta kukca kornjaša iz velike porodici Scarabaeidae koju čine oko 30.000 različitih vrsta. Skarabeji imaju izrazito važnu ulogu u brzom recikliranju organske materije, a simbolički predstavljaju spontano stvaranje i samoobnavljanje.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙