FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan čestita policiji na brzom otkrivanju "bombaša", ali i upozorava na propust

ZAGREB,20. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan čestitaoje danas policiji na brzom otkrivanju osobe koja je jučer podmetnulaeksploziju u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, ali i upozorio napropust hrvatskih državnih tijela koja veleposlanstvo nisu izvijestilada je počinitelj, inače zaposlen u veleposlanstvu, pravomoćno osuđenzbog kriminala.
ZAGREB,20. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan čestitao je danas policiji na brzom otkrivanju osobe koja je jučer podmetnula eksploziju u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, ali i upozorio na propust hrvatskih državnih tijela koja veleposlanstvo nisu izvijestila da je počinitelj, inače zaposlen u veleposlanstvu, pravomoćno osuđen zbog kriminala.

"Ako je informacija točna, onda čestitam policiji zbog brzog otkrivanja počinitelja. Istovremeno, izražavam žaljenje zbog blamaže Hrvatske, jer veleposlanstvo nije obaviješteno od nadležnih državnih tijela da kod njih radi čovjek pravomoćno osuđen na zatvor zbog razbojništva", izjavio je Račan.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin jutros je izvijestio da je eksploziju u britanskom veleposlanstvu podmetnuo 28-godišnji djelatnik veleposlanstva Damir Rovišan koji je u eksploziji lakše ozlijeđen.

Damir Rovišan sam je priznao policiji da je u veleposlanstvo unio eksplozivnu napravu i aktivirao je, rekao je ministar, izvijestivši da je Rovišan zbog razbojništva pravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora, a sredinom rujna se nije pojavio na odsluženju zatvorske kazne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙