FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U studenome napokon borba Klička i Rahmana

LOS ANGELES, 20. rujna 2005. (Hina/DPA) - Ukrajinski boksač VitalijKličko branit će naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBCverziji protiv Amerikanca Hasima Rahmana. Borba će se održatu u LasVegasu 12. studenoga ove godine, objavio je promotor meča Bob Arum.
LOS ANGELES, 20. rujna 2005. (Hina/DPA) - Ukrajinski boksač Vitalij Kličko branit će naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji protiv Amerikanca Hasima Rahmana. Borba će se održatu u Las Vegasu 12. studenoga ove godine, objavio je promotor meča Bob Arum.

On je kazao kako će to biti najspektakularniji boksački dvoboj u posljednje dvije i pol godine, a pratit će ga slogan "Pronađi i uništi".

Kličko je već dva puta ove godine odgađao meč protiv Rahmana, prvo zbog ozljede prepona, a zatim zbog bolova u leđima. Ukrajinac će u tom meču zaraditi 7,8 milijuna dolara, a Rahmanov honorar je 4,2 milijuna dolara.

Kličko ima 34 godine, a u karijeri je zabilježio 35 pobjeda i dva poraza. Čak 34 puta meč je završio nokautom. Nakon što je godinama dominirao europskim ringovima, pravu priliku je dobio tek 2003. kada je bio izazivač najboljem teškašu posljednjeg desetljeća Lennoxu Lewisu. Britanac ga je nokautirao u šestoj rundi. No, ubrzo je otišao u mirovinu, pa je Kličko dobio novu šansu. U travnju prošle godine Kličko je osvojio naslov svjetskog prvaka po WBC verziji nokautiravši Corrieja Sandersa. Naslov je obranio u prosincu, pobijedivši Dannya Williamsa.

Njegov protivnik Hasim Rahman je dvije godine mlađi, a proslavio se 2001. kada je priredio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa. Nokautirao je neprikosnovenog Lennoxa Lewisa, te je postao svjetski prvak. U uzvratu koji je održan sedam mjeseci kasnije Lewis je "pomeo pod" s Rahmanom.

Rahman je imao 47 borbi u karijeri, a ostvario je 41 pobjedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙