FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raikkonenu ponovno otkazao motor

MONZA, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Finski vozač formule 1 KimiRaikkonen (McLaren) ponovno nije imao sreće s motorom svog bolida.
MONZA, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Finski vozač formule 1 Kimi Raikkonen (McLaren) ponovno nije imao sreće s motorom svog bolida.

Raikkonen je bio najbrži na posljednjem slobodnom treningu uoči današnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Italije u Monzi. No, nakon povratka u boks ustanovljeno je da nešto nije u redu s klipovima motora. Motor će stoga biti promijenjen, a prema pravilima to znači da će Raikkonen biti kažnjen sa deset pozicija lošijim startnim mjestom.

Na većini staza to bi bio veliki peh. No, trkalište u Monzi slovi za najbržu stazu u kalendaru formule 1 i pruža brojne prilike za pretjecanje. Kako su McLareni znatno brži od konkurencije, Raikkonen će imati dosta prostora da u samoj utrci nadoknadi ono što će izgubiti zbog loše startne pozicije.

Raikkonen je slavio na posljednje dvije utrke, a u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva zaostaje 24 boda za Španjolcem Fernandom Alonsom (Renault). Do kraja sezone preostalo je još pet utrka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙