FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve je spremno za odbojkaški spektakl u Puli

PULA, 13. rujna 2005. (Hina) - Sve je spremno za početak Europskogprvenstva odbojkašica koje će se od 17. do 25. rujna održati u Zagrebui Puli.
PULA, 13. rujna 2005. (Hina) - Sve je spremno za početak Europskog prvenstva odbojkašica koje će se od 17. do 25. rujna održati u Zagrebu i Puli.

Tim povodom danas je u pulskoj gradskoj palači održana konferencija za novinare na kojoj je javnost upoznata sa pojedinostima organizacije ove najveće sportske manifestacije u Puli ove godine. Kako se danas čulo, nema sumnje da Pula sve više postaje pravo europsko sportsko središte, jer nakon što je prošle godine bila domaćin Europskog prvenstva u boksu za seniore te jedne od etapa biciklističke utrke "Giro d'Italia" ove je godine došlo na red Europsko prvenstvo za odboijkašice koji će u Puli okupiti šest ponajboljih reprezentacija Starog kontinenta, a kako je najavio gradonačelnik Valter Drandić Pula će se kandidirati i za Europsko prvenstvo za rukometaše 2010. godine.

"Zadovoljan sam kako teku pripreme za ovu veliku europsku priredbu jer je ova manifestacije od iznimne važnosti za promociju našega grada. Pulska gradska vlast želi učiniti važne zaokrete u odnosu prema sportu koji je do sada bio često marginaliziran, a organizacija takvih priredbi pomoći će nam u tome" - poručio je gradonačelnik Drandić.

Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Srđana Radišića u dvorani Doma sportova te u Patinaggiu u tijeku je završno "šminkanje", postavljena je specijalna podloga i sve je spremno za početak prve utakmice u subotu između Nizozemske i Bugarske s početkom u 15.30 sati. Osim njih u pulskoj skupini nalaze se još reprezentacije Italije, Španjolske, Turske i Rusije.

Do sada je akreditirano 60 novinara i 15-tak fotoreportera, a taj će broj do subote biti zasigurno još veći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙